iPhone 5S nog steeds razend populair

juli 29th, 2014 | Posted by admin in iPhone 5S | iPhone 5S kopen | iPhone 5S nieuws

iPhone 5S kopenOndanks dat er ondertussen al tal van nieuwe smartphones zijn uitgekomen, is de iPhone 5S van Apple nog steeds de bestverkochte smartphone. Ondertussen is het toestel al ruim 8 maanden verkrijgbaar, maar de verkoopcijfers nemen nog steeds elke maand enorm toe. Na de iPhone 5S volgen toestellen zoals de Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S4, Samsung Note 3, iPhone 5C, iPhone 4S, Xiaomi MI3, Samsung Galaxy S4 mini, Xiaomi Hongmi Redrice en de Samsung Galaxy Grand 2. Het is opmerkelijk dat een toestel dat ondertussen al ruim 8 maanden oud is nog vaker wordt verkocht dan een vrij nieuw toestel, de Samsung Galaxy S5.

Apple 3 keer vertegenwoordigt, Samsung 5 keer

Als we de top 10 populairste smartphones bekijken zien we Apple slechts 3 keer terugkomen, producent Samsung staat maarliefst 5 keer in deze top 10. Natuurlijk is dit logisch, aangezien Samsung een stuk meer smartphones uitbrengt dan Apple. In de top 10 zien we ook een redelijk nieuw merk, Xiaomi. De smartphones van Xiaomi zijn vooral in Aziatische landen bijzonder populair, dat stimuleert de verkoopcijfers natuurlijk ook meteen. Vooralsnog lijkt deze ‘nieuwe’ producent nog geen risico te vormen voor de smartphones van Apple.

top-10-smartphones

Vraag naar goedkope smartphones

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat consumenten steeds vaker (willen) kiezen voor een goedkope smartphone, vooral in de Aziatische landen (de belangrijkste afzetmarkt voor Apple) speelt deze gedachte steeds vaker. Het is opmerkelijk dat een toestel als de iPhone 5S, toch niet bepaald een goedkope smartphone, nog steeds zulke verkoopcijfers draait.

De iPhone 6 en iPhone 6S

Binnenkort zal de producent hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe smartphone op de proppen komen, de iPhone 6 en mogelijk zelfs ook de iPhone 6S. Het is natuurlijk nooit van tevoren bekend wat het aankondigen van een nieuw smartphone voor invloed heeft op de verkoopcijfers van de iPhone 5S, maar naar verwachting zal dit toestel nog wel een flinke periode populair blijven. Uit de kwartaalcijfers van Apple bleek een week geleden dat de verkoopcijfers nog steeds een flinke stijgende lijnen tonen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *